blog

NeonTime voor Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam kreeg de afgelopen jaren een ingrijpende facelift. EGM architecten, BAM en Ballast Nedam realiseerden in de periode 2009-2017 een nieuw, toekomstbestendig academisch ziekenhuis, ook nog eens het grootste van Nederland. Een onvoorstelbaar omvangrijk en complex project, waarbij ook de expertise van NeonTime werd ingeroepen voor het plaatsen van diverse lichtinstallaties. EGM architecten: ‘In de nieuwbouw van het Erasmus MC draait alles om de gebruikers: patiënten, families, medewerkers en bezoekers. Het is een omgeving overspoeld met daglicht, vol met groen en een die de interactie met de natuur en de stad aanmoedigt.’ 

Sign op toren in opbouw

Sign op toren in opbouw

Zichtbaarheid, routing en bewegwijzering
Goede zichtbaarheid, heldere routing en eenduidige bewegwijzering zijn uitdagingen die horen bij een gebouw van dergelijke omvang. NeonTime kreeg opdracht voor de productie en plaatsing van diverse lichtgevende aanduidingen, zowel aan de gevel als binnenin het gebouw. De meest opvallende werd bevestigd aan de nieuwe toren: het Erasmus MC logo, met in blauw de kenmerkende handtekening van Erasmus. Deze lichtinstallatie van ca. 2000 x 950 cm bevindt zich op 122 meter hoogte en is dan ook vanuit de wijde omgeving te zien. De constructie van volbad verzinkt staal met aluminium doosletters biedt plaats aan maar liefst 3400 ledmodules en weegt ruim 3000 kilo.

20200617_121614.jpg

Ook binnen zijn verschillende lichtinstallaties geplaatst om bezoekers, patiënten en andere gebruikers van het gebouw de weg te wijzen in het Erasmus MC. Zo kreeg het Sophia Kinderziekenhuis een fraai verlicht sign op de gevel en werden de nacht in- en uitgang van het ziekenhuis voorzien van verlichte letters. 

20200617_122322.jpg

Het ‘Erasmus MC Kanker Instituut’ wordt helder aangeduid in de centrale hal van het instituut. De letters zijn opgebouwd uit een aluminium zijkant. Het acrylaat is direct tegen het aluminium verlijmd. De letters zijn inwendig met waterdichte ledmodules verlicht. De bedrading is achterlangs de lattengevel weggevoerd om het perfect afgewerkte eindresultaat te bewerkstelligen waar NeonTime om bekendstaat.

Even verderop, aan de houten gevel boven de Radiologie-entree, is een tweede lichtgevende aanduiding geplaatst, met dezelfde afwerking.

20200330_143143.jpg

Lichtreclame voor uw bedrijf?
Ontdek wat NeonTime voor uw bedrijf kan betekenen. Wij gaan graag in gesprek over de mogelijkheden. Uiteraard staan de deuren van onze showroom in Rotterdam altijd wagenwijd open.

erasmusmc-slechtvalk.jpg