blog

Is lichtreclame iets voor mijn bedrijf?

Je loopt over straat en ziet een opvallend lichtgevend logo op een bedrijfspand. Dat ziet er goed uit, denk je. Zal wel veel onderhoud vergen. En is waarschijnlijk ook technisch onmogelijk voor mijn pand. Wij weten: er is voor iedere situatie wel degelijk passende lichtreclame mogelijk! Neon, TL, led, de mogelijkheden zijn eindeloos. Om elke twijfel weg te nemen behandelen we in dit artikel in het kort een paar aspecten van neon, TL en led lichtreclame.

FB_IMG_1603193413506.jpg

Is mijn pand geschikt voor lichtreclame? 
In principe is iedere locatie geschikt. Een lichtbak bijvoorbeeld kan zowel op de grond, tegen de gevel, als op het dak geplaatst worden. Wind- of regenschade is geen reëel gevaar dankzij onze ruime ervaring op het gebied van installatie en onderhoud. NeonTime levert lichtbakken in ieder denkbaar ontwerp, in alle vormen, kleuren en afmetingen. Slagvast en altijd glashelder. Wij zeggen ook wel: alles wat jij kunt tekenen, kunnen wij van neon maken!Vroeger werden lichtbakken met TL-armaturen uitgerust, maar tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor interne led-verlichting: milieubewust en duurzaam. Maar als esthetiek het belangrijkste criterium is, ligt de keuze voor TL- of neonsystemen vaak meer voor de hand. Zeker wanneer de lichtbronnen zichtbaar zijn is neon een onovertroffen aandachtstrekker. Neonverlichting is onze core business en kan overal worden toegepast - dus ook binnen, als onderdeel van het interieur. Uiteraard volledig op maat en in iedere gewenste (huis)stijl. 

Hoeveel onderhoud vergt een lichtinstallatie? 
Onze TL, neon en ledsystemen zijn bijzonder onderhoudsarm. Ongemakken als mosvorming, stroomstoringen, etcetera, kunnen altijd snel en effectief door ons worden verholpen. Dat kan in de vorm van een eenmalige onderhoudsbeurt of middels een onderhoudscontract. Laat je eens door ons adviseren over de mogelijkheden!
Wij verzorgen naast ontwerp, productie en montage desgewenst bovendien ook de aanvraag van een gemeentevergunning en onderhoud van uw lichtbak. Zo heeft u maar weinig omkijken naar uw lichtinstallatie.

Zijn er technische aspecten waaraan ik moet denken? 
Het benodigde voltage van neon is vergeleken met andere lichtbronnen relatief hoog. Is het dan zomaar geschikt voor iedere locatie? En komt er niet heel veel hitte vrij? Is het niet erg duur om een neonlamp te laten branden? Dat is wat veel mensen denken, maar deze mythe kunnen we ontkrachten. Waar een gloeilamp warm wordt blijft een neonlamp juist koel. Een neonlamp heeft geen gloeidraad, maar maakt gebruik van elektrodes om elektriciteit in contact te brengen met het (neon)gas waarmee de buis gevuld is. Omdat bij neon geen warmte als bijproduct ontstaat, gaat er veel minder energie verloren. Dat is ook de reden dat neonlampen zo lang meegaan: het materiaal wordt minder belast. Het kenmerkende hoge voltage dat wél benodigd is voor neonlicht brengt de elektrodes op gang. Hiervoor wordt een transformator gebruikt.

gloeidraad.jpg

Hoe te kiezen tussen led en neon lichtreclame? 
Led is inmiddels volledig opgenomen in de wereld van verlichting. Dus ook in de lichtreclame. De vergelijking met neon wordt vaak gemaakt. Wij zijn van mening dat beide systemen een plaats verdienen in ons vak. Led lichtreclame is nieuwer en energiezuiniger, maar niet per definitie milieuvriendelijker. Neon lichtreclame heeft een volstrekt uniek karakter, is eenvoudig in onderhoud en 100% recyclebaar. Ledsystemen doen qua lichtopbrengst en levensduur niet meer onder voor die van neon. Platte reclameobjecten, kleine doosletterteksten, belijning of lichtaccenten die van kleur veranderen, met led is het allemaal mogelijk. Voor buitenverlichting kunnen waterdichte led-modules toegepast worden. Een ledlamp brandt tot wel 100.000 uren, dat is zo’n 10 jaar. Dat niet alleen neon, maar ook led bijzonder zuinig is staat dan ook vast. 
NeonTime brengt altijd een advies uit over welke lichtbron voor u de meest geschikte is. Met het gebruik van led in uw reclame kunt u in aanmerking komen voor subsidie of investeringsaftrek, wellicht interessant voor het ombouwen van uw bestaande reclame-installatie naar led-verlichting.

FB_IMG_1603193995198.jpg

Antwoorden op meer veelgestelde vragen, onder meer over duurzaamheid en onderhoud, zijn hier te vinden. Direct contact met ons opnemen kan natuurlijk ook. Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom in Rotterdam. 

NeonTime Lichtreclame
Industrieweg 103
3044 AS Rotterdam
tel: 010 436 27 86
mail: info@neontime.nl